Schoolpleinen van de Toekomst

Groene kinderopvang en groen onderwijs zitten in de lift. Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken dragen bij aan de zintuigelijke, motorische, creatieve en sociaal vaardige ontwikkeling van kinderen. KrachtigBuiten werkt dagelijks aan de (be)leefwereld waarin de relatie tussen kind en natuur vanzelfsprekend is. Het doel is om groene omgevingen dichterbij te brengen, zodat de kinderen constant in verbinding kunnen staan met de natuur: op school, op de kinderopvang en tijdens hun vrije tijd.

 

Lees meer over mijn aanpak

Kinderen beleven de natuur met hoofd, hart en handen

Contact met de natuur prikkelt alle zintuigen en daagt kinderen uit tot ontdekken en verkennen. Wat je leert moet je onthouden, wat je beleeft kun je je later herinneren!

 

KrachtigBuiten organiseert workshops en activiteiten waarbij natuurbeleving en biodiversiteit voorop staan. De kinderen komen spelenderwijs alles te weten over flora en fauna. Natuurlijke materialen gebruiken als tools voor het creatief bezig zijn; zoals bijvoorbeeld moestuinieren.  Spelen in de natuur, leren van de natuur en verbinding maken met de natuur.

Leren zonder beleven levert loze kennis

De zorg voor biodiversiteit is belangrijk voor onze voedselproductie. Er mag aandacht zijn voor de biodiverse schoonheden. Voor planten die vlinders aantrekken, voor fruitstruiken die heerlijke bessen geven. Versterkende elementen die de biodiversiteit vergroten zoals;  een vogelhuis of insectenhotel dragen bij aan aantrekkelijke en duurzame speelervaring.

 

KrachtigBuiten heeft een groot netwerk van natuur- en milieuorganisaties, maar ook workshopdocenten en groenbeheerders. Samen met verzorgers en begeleiders van kinderen kan KrachtigBuiten helpen bij het opstellen van een natuurkalender, het jaar rond. Er kan ook ondersteuning geboden worden bij het opstarten van een moestuin of het organiseren van natuuractiviteiten voor kinderen van 0-13 jaar, seizoensgebonden, creatief en met natuurlijke materialen.

Groen doen! KrachtigBuiten maakt jouw natuurvraag mogelijk.

Nieuwsgierig?

Ik help graag mee aan groene projecten. Van groene schoolpleinen tot fietsroutes langs lokale boeren en telers. Samen werken we vol energie aan een groenere buurt. Nieuwsgierig hoe ik jouw kan helpen?

 

 

Neem contact op