Kinderen beleven de natuur met hoofd, hart en handen

Contact met de natuur prikkelt alle zintuigen en daagt kinderen uit tot ontdekken en verkennen. Wat je leert moet je onthouden, wat je beleeft kun je je later herinneren!

 

KrachtigBuiten organiseert workshops en activiteiten waarbij natuurbeleving en biodiversiteit voorop staat. De kinderen komen spelenderwijs alles te weten over flora en fauna. Bijvoorbeeld door moestuinieren of creatief met natuurlijke materialen. Kortom spelen en leren in en van de natuur.

Leren zonder beleven levert loze kennis

Zorg voor biodiversiteit is belangrijk voor onze voedselproductie. Een bepaald soort plant trekt vlinders aan en fruitstruiken geven heerlijke bessen in de zomer. Een vogelhuis of insectenhotel draagt bij tot een optimale, aantrekkelijke en duurzame speelervaring.

 

KrachtigBuiten heeft een groot netwerk van natuur- en milieuorganisaties, maar ook workshopdocenten en groenbeheerder. Samen met verzorgers en begeleiders van kinderen kan KrachtigBuiten helpen bij het opstellen van een natuurkalender het jaar rond. Zo ook met het opstarten van een moestuin of het organiseren van natuuractiviteiten voor kinderen van 0-13 jaar, seizoensgebonden en creatief met natuurlijke materialen. Dit alles is mogelijk. Groen doen!

Nieuwsgierig?

Ik help graag mee aan groene projecten. Van groene schoolpleinen tot fietsroutes langs lokale boeren en telers. Samen werken we vol energie aan een groenere buurt. Nieuwsgierig hoe ik jouw kan helpen?

 

 

Neem contact op