De suikerfabriek laten (her-)beleven

In juni 2016 ontstond het idee om een plattelandsbrunch te organiseren waar met name de jeugd onze doelgroep was. Doel van de brunch was de suikerfabriek te laten beleven en herbeleven. De gebiedsvisie Koekoek2, omtrent de suikerfabriek, moest worden vastgesteld. Realisatie van die plannen kunnen wel meer dan twintig jaar duren. Wij allen zijn dan bejaard, stelde ik. We moeten juist onze kinderen (jong volwassenen) aan tafel krijgen om mee te denken hoe dit terrein in te vullen. Het idee werd omarmt.

‘n Foodfestijn waar burgers en agrariërs bij elkaar komen

Na de herfstvakantie heb ik, initiatiefneemster, een voorstel ingediend en ben ik op zoek gegaan naar een vereniging die de meeste raakvlakken heeft met dit thema. ‘n Foodfestijn waar burgers en agrariërs bij elkaar komen, waar verborgen verhalen van de suikerfabriek en industrie met jongeren gedeeld kunnen worden. Het thema (suiker)biet(je) past mooi in de plannen van Waterpoort Werkt en de SuikerUnie. 2017 is immers het jaar van de biet! En om jonge kinderen en ouders te betrekken is het weekend aansluitend aan de Nationale Pannenkoekdag gekoppeld.

’n Bietje…

Samen met Kariene van Steenoven (horeca styliste) hebben we een concept ontwikkeld en verder uitgewerkt. Met contrasten als: ‘n Bietje Normaal, ‘n Bietje Gek, ‘n Bietje Stil, ‘n Bietje Lawaai, ‘n Bietje van Nu, ‘n Bietje van Toen, ‘n Bietje Food, ‘n Bietje Zoet, ‘n Bietje Uiten en ‘n Bietje Buiten.

Samenwerken

Samen met ondernemers, verenigingen en inwoners van gemeente Moerdijk hebben we de schouders er onder gezet en zonder budget heeft ieder zich hier met enthousiasme aan verbonden en belangeloos voor ingezet. Met dank aan vele subsidies en sponsors hebben we samen een ontzettend mooi evenement neergezet met wel (geschat) 5000 bezoekers.

Contact

Start nu voor een groenere buurt vol energie. KrachtigBuiten initieert en realiseert uw totale project zonder zorgen.

 

Neem contact op