Uitgave Moerdijk

Met dit streekboekje ’50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-12e’ willen we kinderen en (groot-)ouders uitdagen om samen meer naar buiten te gaan. In dit boekje vind je een bucketlist met 50-natuuractiviteiten volledig afgestemd op de buitenactiviteiten ‘om de hoek’, inclusief een omgevingskaart, die je kunt beleven in gemeente Moerdijk, zoals bijvoorbeeld:

  • vogels spotten
  • fruit uit de boom plukken
  • de Wachter beklimmen
  • een fort beleven
  • een hut bouwen, etc.

De boekjes worden jaarlijks uitgedeeld aan de leerlingen van groep 3 op alle basisscholen. Om dit nog extra kracht te geven organiseren we dan samen met vele vrijwilligers ook een 50 dingen DOEdag.

 

 

 

Over het 50-dingenboek

Dit is een streekboek uit de boekenreeks 50-dingen-in-de-natuur-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde, dit is gebaseerd op een idee/concept ontwikkeld en door Stichting Buitenmakelaar en vormgegeven en geïllustreerd door Jessicaas Ontwerp.  Zie ook www.50-dingen.nl. Dit boekje is geïnspireerd door de lijst van de Britse Staatsbosbeheer ’50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-12e’

De uitgave van gemeente Moerdijk heeft KrachtigBuiten in samenwerking met de plaatselijke IVN afdeling uitgebracht. Met bijdragen van gemeente Moerdijk en vele sponsors worden de boekjes jaarlijks in groep 3 op alle Moerdijkse basisscholen gratis uitgedeeld.

 

Bekijk hier meer over het 50-dingenboekje.