Moerdijkse bloemenranden oogsten veel lof!

De 66 bloemenranden, 10.000m2 bloemen, in alle kernen van gemeente Moerdijk zijn een groot succes. Bras Fijnaart, Van Helvoirt en Heem B.V. hebben dit in opdracht van gemeente Moerdijk gerealiseerd. De mix van bloembollen en heemplanten is niet alleen goed voor de insecten en biodiversiteit, het trekt ook de natuurlijke vijanden aan van de eikenprocessierups. Bovendien is de bloemenpracht een genot voor het oog.
Deze unieke combinatie verlengd de bloeitijd. Eerst komen de bloembollen uit de grond en daarna vult het aan met de bloemenzaadmengsels.
Het is dan ook logisch dat andere gemeenten en grondeigenaren nieuwsgierig zijn naar de Moerdijkse bloemenranden. Woensdagmiddag 17 juli, werden zij op het gemeentehuis in Zevenbergen bijgepraat over het concept ‘Heem met bloembollen’, waarna twee bloemenranden werden bezocht. Ik was een van de genodigden. Vrijdag konden inwoners van de gemeente Moerdijk uitleg krijgen over de verschillende bloemen en bollen. Ik ben geïnspireerd geraakt door het verhaal van Connie Duyndam van Bras Fijnaart en natuurtechnisch adviseur Gert-Jan Koopman. Ik heb ook een mooie zoekkaart ontvangen.

 

Ons West Brabant video van de bloemenranden.

BN/DeStem Kruidenmengsels en bloembollen fleuren entrees van kernen in gemeente Moerdijk op

Moerdijkse Bode Burgers blij met bloemenstroken in Moerdijk