DOE-dag met 50-dingenboekje Moerdijk was een groot succes!

Feest in de gemeente Moerdijk, want alle kinderen uit groep 3, kregen afgelopen maandag niet alleen het 50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-12e– boekje uitgereikt, voor een aantal groepen was er ook nog een ‘Doe-dag’ georganiseerd.

In het gratis boekje staan namelijk 50 leuke buitenactiviteiten die de kinderen in hun eigen buurt of iets daarbuiten, kunnen ondernemen, van hutten bouwen, slootje springen, tot een wedstrijdje kersenpit spugen!Activiteit uitgevoerd? Dan mag het hoekje van de desbetreffende bladzijde worden afgeknipt als ‘gedaan!”  Dit boekje, speciaal geënt op de gemeente Moerdijk, is drie jaar geleden gerealiseerd door IVN Etten-Leur e.o. samen met het projectbureau KrachtigBuiten van Petra Wevers.

Vandaar dat op maandagochtend 8 oktober, er een speciale én unieke ‘50-dingen-doe-dag’ op Camping Markdal in Standaardbuiten voor de kinderen georganiseerd werd. Genoeg te beleven op deze prachtig groene locatie aan de Mark, waar Petra Wevers het startschot om 9.30 uur gaf, waarna 7 Scholen met 135 kinderen meededen aan allerlei natuuractiviteiten; zoals onderwaterleven scheppen, uilenballen pluizen, broodjes bakken boven het vuur en besmeren met huisgemaakte jam van Camping Markdal, herfststukjes maken, bijenhoning proeven en nog veel meer! KrachtigBuiten organiseerde deze dag samen met de vrijwilligers van IVN Etten-Leur e.o., ZLTO, MEC/Kinderboerderij de Dierenploeg, RijkZwaan, Etten-Leurse Visvereniging ’t Voorntje en vele anderen vrijwilligers. Wethouder Desiree Brummans kwam ook nog een kijkje nemen.

s Middags is Petra Wevers met Theo Schouwenaars, IVN-vrijwilliger, alle andere scholen langs gegaan om de boekjes uit te delen in de klas. Nét voor de herfstvakantie, zodat kinderen bijvoorbeeld nog in een berg bladeren kunnen rollen én een van de hoekjes af kunnen knippen:  Nu nog 49 natuurdingen te doen!

Oproep!

Het boekje kan gratis aan 1.500 kinderen uitgedeeld worden door onze geweldige sponsoren. Zoals en met dank aan: IJC Volcke Rack die tijdens hun Rally het 50-dingenboekje als goed doel uit kozen en een mooie cheque van €1.000,- hebben overhandigd! Dus ben jij een bedrijf of instantie en wil je ons ook helpen zodat ook de volgende 3 jaar het boekje kan worden uitgedeeld, neem dan contact op met Petra Wevers, 064097143 of  info@krachtigbuiten.nlof facebook.com/50dingenboekmoerdijk.

Ook een geweldige publicatie met fotoalbum op Kijk op Moerdijk.