Brabants Bodem fietsroute in Van Gogh Nationaal Park

In opdracht van Brabants Bodem heb ik in het najaar van 2022 een nieuwe fietsroute gemaakt in het Van Gogh Nationaal Park. Een fietsroute van ca.40 kilometer langs vijf agrarische bedrijven, drie (water-)molens en verschillende Vincent van Gogh bezienswaardigheden, gekoppeld aan het fietsknooppunt netwerk.

Een hele mooie kans om in deze prachtige landelijke omgeving van Nuenen e.o., daar waar Vincent van Gogh een aantal jaar gewoond en gewerkt heeft, een nieuwe food-fietsroute te maken. Geïnspireerd door zijn meesterwerk De Aardappeleters heeft voormalig chefkok Sjors Hoppenbrouwers een bijpassend recept bedacht: de Nuenense aardappelsoep.

De deelnemers van de fietstocht fietsen de ingrediënten van dit recept bij de agrarische bedrijven bij elkaar, zoals; waterbuffelmelk, Blije Big spekjes, jonge oogst aardappelen, bladselderij en bospeen. De kookinstructie is verfilmd en hier te bekijken.

Deze nieuwe fietsroute is gelanceerd op zaterdag 8 oktober, in de oude graanschuur van de gastronomische kringloopboerderij  Vaderland in Nederwetten, tijdens de Dutch Foodweek.  Gedeputeerde Elies Lemkes-Straver nam deze nieuwe route in ontvangst. In de oude graanschuur van Vaderland was de lancering verzorgt door Lianne en Joep met een heerlijke Brabants Bodem proeverij.

Bent u van plan om op de fiets te stappen? U kunt hier de fietsroute downloaden.