Bijna 400 kinderen krijgen een 50-dingenboekje in Moerdijk

Vanaf 1 juli krijgen bijna 400 kinderen van groep 3 hun eigen gratis exemplaar van het 50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-12e streekboekje in alle kernen van gemeente Moerdijk. Een boekje wat naar idee van Stichting Buitenmakelaar streekeigen is gemaakt door KrachtigBuiten in nauwe samenwerking met IVN Etten-Leur e.o. en dankzij vele sponsors wederom drie jaar lang gratis uitgedeeld kan worden.

Petra Wevers is eigenaar van KrachtigBuiten en bedacht een manier om in deze periode van corona toch de boekjes bij de kinderen te krijgen. In plaats van een half uurtje in de klas het boekje toe te lichten heeft zij een instructiefilmpje gemaakt van 1,5 minuut die de leerkrachten op het digibord aan de kinderen kunnen tonen. Daarna krijgt iedereen het boekje mee naar huis.

Het boekje bevat 50-natuurbelevenissen die je kunt doen in de prachtige omgeving van gemeente Moerdijk.

Veel gezinnen zullen vakantie houden in Nederland. Hoe mooi is het dan dat (groot-)ouders samen met hun kinderen deze natuuractiviteiten gaan beleven en samen aan de slag kunnen gaan met hun bucketlist. Want heb je een van deze 50-dingen gedaan….. vergeet dan niet een hoekje van de bladzijde af te knippen en achterin op te plakken in je boekje, zodat je aan je vriendjes en familie kunt laten zien wat je allemaal beleefd hebt.

Dit instructiefilmpje is mogelijk gemaakt met een bijdrage van gemeente Moerdijk en Waterpoortwerkt. Creatief vormgegeven door Nordin Louwagie, een jonge ondernemer uit Zevenbergen, en opgenomen op meerdere markante locaties in de buurt.