Bezoekje Vlasserij- en Suikermuseum, Klundert

Op uitnodiging van IVN Etten-Leur e.o. een excursie naar het Nationaal Vlasserij- en Suikermuseum met alle vrijwilligers.

Allereerst werden we rondgeleid door het Suikermuseum over de teelt van suikerbieten en het maken van suiker. Na de lunch heb ik veel geleerd over de teelt en verwerking van vlas door het Vlasserijmuseum. Mooi dat deze twee oude ambachten in dit museum behouden blijft.

Ik ga nu nog op zoek naar een plekje voor alle mooie gereedschappen van mijn opa Christ Reniers dé klompenmaker van Zevenbergschen-Hoek. Mijn ome Sjak heeft dit beroep van zijn vader overgenomen en heeft alle gereedschappen nog orgineel in zijn schuurtje opgeslagen. Ik zal alles op alles zetten om dit ook een soortgelijke mooie plek te vinden, zoals ook hier in het Vlasserij- en Suikermuseum!