Bezoek aan de boer, oogsten en koken

SEPTEMBER 2022

Samen met de bus gingen leerlingen van vier basisscholen uit Dordrecht naar boer Martin in Strijen. Beleef het en Eet het, zo heet zijn bedrijf. Met gekleurde kruiwagens gingen de kinderen oogsten: aardappelen, uien, rode bieten, bospeen en pompoenen. Vervolgens gingen wij aan de slag met ’n Bietje Gezond koken: rode bieten salade en boeren omelet. Met hulp van stagiaire Tessa, vrijwilligster Monique, Leanne van Weizigt en de cliënten van Broer en Zus hebben we een heerlijke maaltijd gekookt. samen ook daar gegeten en een minder leuke klus ook afgewassen. Een Groen Doet Goed project van Duurzaamheidscentrum Weizigt van gemeente Dordrecht.

Hierbij in een mooi het inspiratieverhaal op de site van Jong Leren Eten terug te lezen.

 

BEGIN Mei 2023

Projectweek van Juniorcollege Halderberge met groep 7/8 leerlingen van bs De Klinkert en brugklassers van Marklandcollege uit Oudenbosch. Na een rondleiding door Klasseboer Mens & Koe – Rommens Koeien hebben de leerlingen weer gekookt. Dit keer had familie Rommens twee kooklokalen ter beschikking, zodat kok Donny Musters en ik allebei een groep konden draaien. Wederom een boeren groentesoep, – een omelet en Bietje Gezonde snack bereidt en in de koeienstal opgegeten. Zie onze Facebookpagina Bietje Gezond een fotoverslag.

 

EIND MEI 2023

Na een rondleiding door Corinda van Dis waar alle stroken worden ingezaaid met verschillende akkerbouwproducten en een lesje over bodemdieren en biologisch boeren hebben we gekookt in de schuur. Dit keer kwam groep 5 van CBS De Hoeksteen uit Ooltgensplaat op de fiets naar Akkerbouwbedrijf JO-VIRA van familie Mosselman in Ooltgensplaat (Goeree-Overflakkee). Samen met dagbesteding en werkplek Boer & Zus hebben we wederom ’n Bietje Gezond gegeten. Zie dit artikel van Eilandennieuws