Project Description

Natuurspeelplaats De Buutenplaets

Opdrachtgever: Stichting Buutenplaets
Locatie: Galathese Haven bij Paviljoen Sluishaven in Ooltgensplaat
Samenwerking: AMK Buitenruimtes, IMAR (Imar en Mieke Kleijburg), BTL Advies en Realisatie Bruinisse, Gemeente Goeree-Overflakkee, Hans Bal voormalig uitbater Paviljoen Sluishaven
Ontwerp KrachtigBuiten ism BTL Advies (Richard Hereijgers)
Initiatiefnemers: Wim Noordzij, Hans Bal en Petra Wevers
Periode: september 2015-augustus 2017

 

Tijdens een congres van Waterpoort meerde we aan met de Waterpoort pont in de Galathese haven. Een prachtige locatie aan het Volkerakmeer, waar Hans Bal het Paviljoen Sluishaven runde. Het idee van een natuurspeelplaats in de schapenweide onderaan de dijk was snel bedacht. Samen met Wim Noordzij zijn we plannen gaan maken.

In het voorjaar van 2016 heb ik de eerste presentatie gegeven van alle plannen voor deze prachtige plek.

Het vergunning traject was wel een lastige, omdat deze locatie binnen een waterkeringsgebied lag. Met professionele ondersteuning van BTL Advies en ondersteuning van de gemeente Goeree-Overflakkee was uiteindelijk de vergunning omstreeks januari 2017 rond.

Ook kregen we subsidie van de gemeente, ING en van Veero (Vereniging van Eigenaren en Exploitanten van Recreatievoorzieningen). Met gesponsorde materialen heeft Imar Kleijburg vele bedrijven gevonden die belangeloos ook op een aantal zaterdagen kwamen helpen. Op 6 mei , na een voorbereiding van ca 1,5 jaar zijn we uiteindelijk van start gegaan.

 

De natuurspeelplaats is op 1 augustus 2017 feestelijk geopend. Wethouder Arend-Jan van der Vlugt schoot een pijl mooi in de roos. Stichting Buutenplaets gaat deze nieuwe natuurspeelplaats beheren. Op woensdag/zaterdag en zondag zal er toezicht zijn door beheerder Frank. Er is inmiddels ook een samenwerking met Outdoor Westvoorne/Grevelingen die vanaf 1 augustus instuifmiddagen gaat aanbieden, zoals kruisboogschieten, bamboebouwen, waterleiding bouwen, Lowrope-parcours en ook Buutenwater-activiteiten zoals kiten en raften.

Zie foto’s en artikelen van Goeree-Overflakkee nieuws op de website en de facebookpagina.