Project Description

Kennisbijeenkomst: “Anders doen met water en groen”

” Iedereen is waterbeheerder”

Initiatief: Ad Fens, beheerder stedelijk water gemeente Roosendaal
Locatie: Sieben Recreatie B.V., De Stok 4, Roosendaal
Samenwerking: Samenwerking Waterkring West-Brabant, NL Greenlabel, Tuinbranche en gemeente Roosendaal
Doelgroep: Hoveniers, tuincentra, woningbouwcoöperaties, ambtenaren water en groen en ondernemers in de groene branche.
Projectleiding: Petra Wevers i.s.m. MEC Roosendaal en Ad Fens
Uitvoering 15 februari 2017

 

 

Een bijeenkomst vanuit Samenwerking Waterkring West-Brabant om burgers te informeren over de waterproblematiek in stedelijk gebied. Hierdoor zijn diverse betrokkenen uitgenodigd die in dagelijks contact komen met burgers en met de nodige expertise burgers kunnen informeren met oplossingen om de problemen proactief tegen te gaan.

Met een opkomst van ruim 75  aanwezigen was deze opkomst in de sfeervolle zaal van Sieben Recreatie B.V. in Roosendaal goed bezocht. De hoge opkomst geeft de actualiteit aan van het thema waterbewustzijn.

De centrale vraag was: Hoe kunnen we anticiperen op de klimaatverandering in West-Brabant en hoe betrekken wij de burgers hierbij?

Wethouder Saskia Schenk opende de kennisbijeenkomst met de boodschap er moet duidelijk iets gebeuren, want de hoosbuien en klimaatverandering maken ons dit duidelijk.

Carl Samuels, adviseur duurzame ontwikkeling van gemeente Bergen op Zoom zocht middels interviews de diepgang met een aantal gastsprekers. Daarna werd hoofdspreker Nico Wissing, groen visionair en eigenaar van NL Greenlabel geïntroduceerd. Nico bracht een inspirerende voordracht en gaf de aanwezigen de tip mee om vooral de lokale samenwerking op te zoeken en creatief te zijn. Ad Fens sluit de middag/avond af met de aanwezigen uit te dagen om tijdens de opening van de Week van Ons Water de Levende tuin in de praktijk te brengen. Zaterdag 13 mei zal Petra Wevers de Watermarkt op de Nieuwe markt organiseren.