Project Description

Handleiding Alle kinderboerderijen Klimaatbestendig & Waterbewust

Opdrachtgever: Watercoalitie (ministerie van Infrastructuur en Milieu), kennisprogramma DuurzaamDoor en Vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling
Locatie: Kinderboerderij en MEC De Dierenploeg
Samenwerking: GDO, Atelier GroenBlauw, ZLTO, waterschap Brabantse Delta, Technasium Marklandcollege, gemeente Moerdijk, Energiek Moerdijk, Waterpoort en KrachtigBuiten
Ontwerp Atelier GroenBlauw e.a.
Coördinatie: Anneke van Veen GDO
Periode: 2016, uitreiking april/mei 2016

 

Een kleurrijke, praktische handleiding gemaakt voor kinderboerderijen en NME centra. Vol tips om te werken aan en leren van duurzame oplossingen gemakkelijker te maken, een vrolijk avontuur.

Klimaatbestendig en waterbewust, het lijken grote woorden, maar het is de kunst het klein en begrijpelijk te houden. Met een gids voor NME centra en kinderboerderijen en anderen om waterbeheer rond straat, huis en school leuker en groener te maken, gaan we dat doen. Door groot en klein te combineren laten we aan de omgeving zien waar de kracht van het alledaagse zit. Waarbij overheden samen werken met actieve burgers, met scholen, met vrijwilligers, met ondernemers. Samen werken aan een nieuw soort didactiek voor de publieke gemeenschap.

We hopen dat dit doorwerkt thuis, op scholen en in bedrijven. Verstandig waterbeheer, een groener buurt, gezond eten en netjes omgaan met afval horen bij elkaar. Deze handreiking laat zien dat het kan en dat het leuk is.

UITNODIGING Presentatie Handreiking Alle kinderboerderijen en hun bezoekers klimaatbestendig en waterbewust

Persbericht Mei 2016