kinderenmetpotjehome

Breng de natuur naar jezelf en laat kinderen leren van de natuur

Contact met de natuur prikkelt alle zintuigen en daagt kinderen uit tot ontdekken en verkennen. “Kinderen beleven de natuur met hoofd, hart en handen”. Wat je leert moet je onthouden, wat je beleeft kun je je later herinneren!

KrachtigBuiten organiseert workshops en activiteiten waarbij natuurbeleving en biodiversiteit voorop staat. De kinderen komen spelenderwijs alles te weet over flora en fauna. Bijvoorbeeld door moestuinieren of creatief met natuurlijke materialen. Kortom spelen en leren in en van de natuur.

“Leren zonder beleven levert loze kennis”

Zorg voor biodiversiteit is belangrijk voor onze voedselproductie. Een bepaald soort plant trekt vlinders aan en fruitstruiken geven heerlijke bessen in de zomer. Een vogelhuis of insectenhotel draagt bij tot een optimale, aantrekkelijke en duurzame speelervaring.

KrachtigBuiten heeft een groot netwerk van natuur- en milieuorganisaties, maar ook workshopdocenten en groenbeheerder. Samen met verzorgers en begeleiders van kinderen kan KrachtigBuiten helpen bij het opstellen van een natuurkalender voor een jaarlang, maar ook het opzetten van een moestuin of het organiseren van natuuractiviteiten voor kinderen van 0-13 jaar, seizoensgebonden en creatief met natuurlijke materialen, is mogelijk.

Het gaat er vooral om dat kinderen weer meer naar buiten gaan, gezond bewegen, de natuur beleven en zo uiteindelijk ook zorg dragen voor hun eigen leefomgeving.

Gerelateerde projecten