De drijvende (en duwende) kracht achter KrachtigBuiten

1235500_584151954974622_729647552_n
Ik, Petra Wevers, heb veel ervaring met participatieprojecten in de openbare ruimte zoals; het Icoonproject GroenDichterbij 2014, het educatief eetbaar buurtpark DE-Toltuin in gemeente Roosendaal (‘n unieke combinatie van ‘n openbare moestuin en speelnatuur) en het nieuwe natuurspeelpark Jacques Kieftpark in de gemeente Oisterwijk. In de media: Jacques Kieftpark publicatie Straatbeeld 6 februari 2015 en later ook Publicatie Special Buitenspelen maart 2015 Verbindingen leggen binnen een gemeente waarbij ik kennis van ouderen en kinderen dichterbij elkaar breng. In buurtmoestuinen leren kinderen weer waar hun eten vandaan komt. Het ontmoeten is meer waard dan alleen hét kropje sla uit eigen tuin! Kinderen en natuurbeleving zijn mijn specialisme, zoals de parels van Brabant: “kinderopvang beleeft biodiversiteit”. Ook organiseer ik natuuractiviteiten, waarbij ik samenwerking zoek met kinderboerderijen, scouting, natuurbeheerders en NME-bezoekerscentra.
  • Participatietrajecten
  • Verbindingen leggen
  • Kinderen en natuurbeleving
  • Organiseren van natuuractiviteiten

 

Spelend Ontdekken from Foodstijl on Vimeo.

 

Anderen over mij

Ik heb samengewerkt met Petra voor het participatie initiatief DE-Toltuin. Haar ongebreidelde enthousiasme voor natuurlijke speelomgevingen met een NME component heeft niet alleen mij geïnspireerd, maar ook mijn hele team. DE-Toltuin was enkel een springplank voor haar, inmiddels is haar naam en die van haar bedrijf, KrachtigBuiten, stapje voor stapje een begrip aan het worden in Brabant als het gaat om projecten die soortgelijke resultaten willen bereiken. Ik voorzie dat er nog vele fraaie groene speelinitiatieven door/met haar gerealiseerd gaan worden de komende jaren.
Cor Gabriëls, IT Manager Rockwell Automation – EMEA
Petra is een zeer gedreven medewerker met een enorme ervaring in natuurbeleving, met name voor kinderen. Als adviseur in groene buitenruimtes heeft ze al diverse kindercentra, scholen en gemeenten geholpen om de natuur dichterbij te laten komen en de kinderen de uitdaging gegeven om te ontdekken, te beleven en te ontmoeten. Met haar grote netwerk kan Petra diverse organisaties die iets meer met “Groen” willen, begeleiden van de eerste brainstorm tot oplevering !
Margreet Venema, Pedagoog Kinderopvangorganisatie De Kober groep
Petra heeft zich de laatste jaren erg verdiept en gespecialiseerd in de inrichting van natuurlijke, avontuurlijke buitenruimtes voor kinderen en in natuurprojecten voor en door kinderen. Ze is erg creatief in denken en doen en heeft een groot netwerk opgebouwd van “partners in groen”.
Diny Weijters, tot oktober 2012 Manager beleid en innovatie Kinderopvangorganisatie De Kober groep
Heb je iemand nodig om een project te trekken op het gebied van NME, kinderen en natuur: Ik heb Petra leren kennen als een zeer daadkrachtig persoon. Ze ziet kansen, is creatief in oplossingen, heeft veel contacten en weet partijen samen om de tafel te krijgen. Ze is resultaatgericht en vasthoudend en rust niet voor het doel gerealiseerd is.
Margret Notté, Avatar trainingen en NatuurWijs
Petra loopt over van de ideeën om haar visie over kind en natuur gestalte te geven Of het nu gaat om het organiseren van natuuractiviteiten of het adviseren bij de inrichting van een schoolplein, Petra wijdt zich er met hart en ziel aan.
Karin van Doorn, Projectmedewerker Kinderopvangorganisatie Kober groep
Met Petra heb ik gewerkt op Medisch Kleuterdagverblijf De Tweegelanden. Petra was een gedreven pedagogisch medewerkster met een duidelijke visie. Zij werkte met hart en ziel om een bijdrage te leveren aan de behandeling van jonge kinderen.
Ingrid Benoist, Unitmanager regio Oosterhout Juzt

Themanummer groene pedagogiek

Artikel van mij in BN de Stem

Film Groen Dichterbij Icoonproject DE-Toltuin

Publicatie Straatbeeld febr. 2015: Burgerparticipatie Oisterwijk

 

Ik ben aangesloten bij:

Voor diverse instanties fungeert KrachtigBuiten als intermediair  en adviseur. Daarnaast ben ik op vrijwillige basis regionaal consulent van hét landelijke speelnatuurnetwerk Springzaad in regio West-Brabant.

Inspiratie

Communicatie

Realisatie

Nazorg